fbpx

Scholen en verenigingen

Cinema spreekt tot de verbeelding. Het is een goede manier om kinderen en jongeren ontvankelijk te maken voor andere culturen en thema’s waar ze zich normaal gesproken onwennig bij voelen of waar ze nieuwsgierig naar zijn.

Voor scholen zijn er tal van mogelijkheden. Als aanvulling op de lessen en als ontspanning. Geef je les over een bepaald onderwerp of vak en wil je extra verdieping geven?

We brengen films uit alle hoeken van de wereld, fictiefilms, animatie en documentaires. Ga met de klas naar een film op het programma, kies voor een eigen idee of uit het JEF aanbod.

Film op aanvraag

Wil je graag zelf een actuele of oudere film kiezen voor een speciaal bezoek van de leerlingen? Stel iets voor en wij kijken wat mogelijk is.

Ben je op zoek naar de juiste film? We helpen je ook graag met het vinden van de geschikte film. Ook een programma van korte films stellen we met plezier samen. Neem gerust contact met ons op (insert contactlink) en we bespreken het samen.

Tarief: € 5 per leerling, begeleiders gratis

JEF in de klas

JEF is een educatieve vereniging die inspirerende films brengt op maat van het onderwijs, zowel voor lager als secundair. Leerkrachten krijgen ondersteuning met een onderwijspakket. Het aanbod van films en lesmappen is zeer uiteenlopend en vind je hier.

Tarief: € 5 per leerling, begeleiders gratis

Praktisch

In de voormiddag bieden we van 9 tot 13 schoolvoorstellingen aan voor alle leeftijden, van kleuters tot hoger middelbaar. Dat doen we voor groepen vanaf 40 leerlingen. Je kunt dus met 2 of 3 klassen naar de cinema bij Lumière Mechelen. Grotere groepen kunnen evenwel ook: onze 3 cinemazalen hebben een capaciteit voor 247 bezoeker.

Zaal 1: 95 personen

Zaal 2 en 3: 76 personen

Wil je toch liever een namiddagvoorstelling, dan is het mogelijk om 1 zaal te reserveren.

Reserveren

Hoe vroeger je reserveert hoe liever (minstens 1 maand) om toch je ideale filmvoorstelling te kiezen en te kijken welke datum er nog vrij is.

Wil je reserveren of wens je meer informatie? Neem contact met ons op via scholen@lumiere-mechelen.be.

Bereikbaarheid

Ligt je school buiten het stadscentrum? Via  dynamoOPWEG van Cultuurkuur  reist je klas gratis met De Lijn.

Kom je rechtstreeks met een schoolbus naar de cinema? Op de Veemarkt  is er een op- en afstapplaats voor autocars  (op een kleine 300 meter van Lumière Mechelen). Parkeerplaatsen voor bussen zijn daarna gratis ter beschikking op het Douaneplein. Meer info, vind je hier

Cinema Lumière Mechelen ligt centraal aan de Grote Markt, in de Frederik de Merodestraat 28, 2800 Mechelen​​. Een filmvoorstelling bij ons is dus ideaal combineerbaar met een bezoek aan de stad Mechelen.

Foto: Michiel De Cleene