fbpx

Scholen

Film verruimt de blik. Het kan kinderen en jongeren prikkelen voor bepaalde thema’s of andere culturen, een aanvulling bieden op jouw lessen of een heerlijk ontspannende uitstap zijn.

De beste filmervaring? Die beleef je nog altijd in een cinemazaal. Daarom zetten we met Cinema Lumière in op vertoningen voor scholen.

We werken met twee formules: je kan zelf een film kiezen of aansluiten bij een georganiseerde vertoning.

Onze cinema ligt in het centrum van de stad en is makkelijk bereikbaar.

Kies zelf een film

Heb je een bepaalde film in gedachten? Goed nieuws! Wij kunnen de film programmeren voor jou en je leerlingen op elk moment in de voormiddag. Neem zeker contact met ons op zodat we kunnen bekijken of jouw datum naar keuze nog vrij is.

Toch nog aan het twijfelen? Wij denken graag met je mee. Samen vinden we ongetwijfeld de geschikte film.

Of laat je inspireren door het aanbod van JEF (Jeugd en Film): professionals.jeugdfilm.be/nl/film. De films uit dit aanbod beschikken over een lesmap waarmee je als leerkracht aan de slag kunt in de klas.

Praktisch

Tarief: € 5 per leerling, begeleiders gratis.

Voorwaarden: groepen van minimum 40 leerlingen.

Schoolvertoningen organiseren we in de voormiddag. Onze 3 cinemazalen hebben een capaciteit voor 247 bezoekers.

Zaal 1: 95 personen

Zaal 2: 76 personen

Zaal 3: 76 personen

Wil je reserveren of wens je meer informatie? Reserveer minimum een maand op voorhand of neem contact met ons op via scholen@lumiere-mechelen.be.

Sluit aan bij een vertoning

Wij selecteerden een aantal films voor scholen die we op specifieke momenten vertonen. Daarop kan jij met je klas reserveren. Het grote voordeel: jij kan met je klas aansluiten, ongeacht de grootte van de groep.

De films starten steeds om 10 uur in de voormiddag. De geselecteerde films staan hieronder.

1ste, 2de en 3de kleuterklas

26 april & 28 april

2de en 3de kleuterklas

14 juni & 16 juni

1ste en 2de leerjaar

19 april & 21 april

7 juni & 9 juni

3de t.e.m. 6de leerjaar

24 mei & 25 mei

21 juni & 23 juni

5de en 6de leerjaar

Waar is Anne Frank + (optioneel) nagesprek*

10 mei & 12 mei

* Nagesprek dankzij Vredescentrum, zodat de leerlingen wat context meekrijgen na de film. De leerlingen krijgen de kans om vragen te stellen, die behandeld worden op hun niveau. Het nagesprek duur ongeveer 30 minuten (tot 12 uur). De prijs blijft 5 euro per leerling, begeleiders komen gratis mee.

Praktisch

Tarief: € 5 per leerling, begeleiders gratis.

Reserveer minimum twee weken op voorhand of neem contact met ons op via scholen@lumiere-mechelen.be.

Het is aanvaardbaar dat je met enkele leerlingen minder komt dan aanvankelijk opgegeven. Maar als het aantal onbezette plaatsen meer van 15% van de gereserveerde plaatsen bedraagt, dan moeten die toch betaald worden. Annuleren kan tot twee weken op voorhand. Daarna wordt 90% van de gereserveerde plaatsen aangerekend. Indien er sprake is van overmacht, neem dan zeker contact met ons op.

Bereikbaarheid

Ligt je school buiten het stadscentrum? Via dynamoOPWEG van Cultuurkuur reist je klas gratis met De Lijn.

Kom je rechtstreeks met een schoolbus naar de cinema? Op de Veemarkt is er een op- en afstapplaats voor autocars (op een kleine 300 meter van Lumière Mechelen). Parkeerplaatsen voor bussen zijn daarna gratis ter beschikking op het Douaneplein. Meer info vind je hier.

Cinema Lumière Mechelen ligt centraal aan de Grote Markt, in de Frederik de Merodestraat 28, 2800 Mechelen. Een filmvoorstelling bij ons is dus ideaal combineerbaar met een bezoek aan de stad Mechelen.