fbpx
CVO Crescendo Caro Diaro

Met Crescendo CVO naar de film!

Crescendo CVO en Lumière Mechelen slaan de handen in elkaar en organiseren filmvoorstellingen voor de cursisten, ex-cursisten en vrienden van Crescendo CVO. Cursisten van Crescendo CVO krijgen korting en betalen slechts € 8,50 voor een ticket, op vertoon van hun cursistenkaart aan de kassa.

Competencia Oficial (Spaanse film) op 14 februari om 20 uur

Ongelofelijk maar waar! Voor het eerst schitteren Penélope Cruz en Antonio Banderas samen in een hoofdrol. ‘Competencia Official’ is een film over een film: een absolute crowd-pleaser die maar al te graag de draak steekt met pretentieuze filmmakers.

Een steenrijke zakenman besluit een film te maken om zijn stempel te kunnen drukken op de filmgeschiedenis. Hiervoor spaart hij kosten noch moeite en huurt de crème de la crème van het wereldje in: de beroemde regisseuse Lola Cuevas, de Hollywood-ster Félix Rivero en de radicale theateracteur Iván Torres. Maar hun ego blijkt algauw groter dan hun talent!

Tickets: via deze link

Caro Diaro (Italiaanse film) op 15 februari om 20 uur

We keren even terug naar het zonnige Italië van 1993 met de digitale restauratie van ‘Caro Diario’. Een frisse en lichte komedie waarmee Nanni Moretti ook buiten Italië bekendheid verwierf. Nadien volgenden: ‘La stanza del figlio’ (Gouden Palm), ‘Habemus Papam’, ‘Mia madre’ en ‘Tre piani’.

Als een Italiaanse Woody Allen beschrijft Nanni Moretti in zijn dagboek in drie hoofdstukken over drie periodes uit z’n leven. Al deze passages worden gekenmerkt door een scherpe ironische blik op verschillende aspecten van het leven, zonder daarbij ook de nodige humoristische zelfreflectie uit het oog te verliezen.

Tickets: via deze link