fbpx

Jeugdboeken maand: Warre en de drie wilgen

Tijdens de jeugdboekenmaand opent Lumière haar deuren voor allerlei toffe jeugdactiviteiten die films en boeken met elkaar verbindt. Voor dit event op woensdag 20 maart nodigen we regisseur Yasmine Versteele uit in Lumière Mechelen om voor te lezen uit haar boek 'Willow & Warre laten alles lekker wild', een boek ontstaan door het maken van haar kortfilm 'Warre en de drie Wilgen'. De illustraties zullen daarnaast geprojecteerd worden op het grote cinemascherm. De kortfilm bekijken we na de voorleessessie.

Om 14u leest Yasmine voor uit haar boek, daarna kijken we de kortfilm. Vervolgens kun je om 14u30 aansluiten om samen naar boekhandel Pardoes te trekken. Daar kunnen de kinderen deelnemen aan een kriebelbeestjeszoektocht en een voorleessessie uit Yasmine's boek ‘Willow & Warre bouwen een warm nest’. Daarnaast zal Yasmine ook aanwezig zijn om boeken te signeren.

Wanneer er verteld wordt over de natuur, is het leuk als de dieren zelf ook aan het woord komen. Dat is het wonder van deze korte docu, waarin kinderen volop planten en plukken en onbezorgd op ontdekking gaan. De duidelijke boodschap - zorg voor onze natuur! - wordt gebracht met veel liefde en passie.

Misschien zie je het niet meteen, maar een tuin is een magische plek. Er zitten overal kleine kriebelbeesten verscholen, en soms bots je er op een magisch wezen zoals Willow. Hij gidst zijn vriend Warre doorheen de natuur en toont hem al het moois dat er te ontdekken valt. Maar wie is Willow precies, en waarom zien we maar twee wilgen aan de horizon in plaats van drie?

Kom voor de activiteit wat vroeger en ontdek onze pop-up boekenhoek met boeken samengesteld door boekhandel Pardoes.

Regisseur: Yasmine Versteele
Speelduur: 15 min
Taal: NL
Ondertiteling:
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf zondag 21/04 kan je het nieuwe programma raadplegen.