fbpx

Tales from the Source - CONTOUR

Deze voorstellingen gaan door tijdens de tiende editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld. Tickets en info via www.contour10.be.

Tales from the Source, de nieuwe film van Léonard Pongo, toont de rurale DRC (Democratische Republiek Congo) in al haar onpeilbare kracht en diversiteit. Het landschap is een personage, zoals vaker in het audiovisuele werk van Pongo. Het fungeert als een levende entiteit, geïnspireerd door de traditionele verhalen uit de Kasaï-regio. Daar vormt het land een bron van vitaliteit, kennis, en toont het ons de eeuwige cyclus van nieuw leven en verwoesting. Welke - bescheiden - rol speelt de mens daarin?

Pongo verbeeldt de DRC zintuiglijk, suggestief en expressief vanuit een cyclisch wereldbeeld dat zich vertaalt in een niet-lineaire, repetitieve verhaallus. Onnatuurlijke licht-en kleureffecten accentueren de vermenging tussen feit en fictie. Tales from the Source presenteert het land als een essentiële levensbron voor de hele planeet, een bron van bewustzijn waaruit traditie, filosofie en inzichten opwellen.

Pongo groeide op in België. Momenteel woont en werkt hij zowel in Brussel als in Kinshasa, waar hij tevens lesgeeft. In zijn filmwerk tracht hij een andere, allegorische blik te creëren op de DRC en haar tradities.

Let op: première op 21.10 om 17 uur.

Reguliere vertoningen: 22.10 / 25-28.10 om 14 uur (toegang met C0N10UR-pass)

Regisseur: Léonard Pongo
Speelduur: 30 min
Taal: GEEN
Ondertiteling: GEEN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Zaterdag 21/10
Zondag 22/10
Woensdag 25/10
Donderdag 26/10
Vrijdag 27/10
Zaterdag 28/10

Speelt vandaag