fbpx

Malgré tout - CONTOUR

Deze voorstellingen gaan door tijdens de tiende editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld. Tickets en info via www.contour10.be.

Licht, donker en de schaduw daartussenin bepalen de sfeer in het gezamenlijke werk van Mieriën Coppens en Elie Maissin. De jonge filmmakers belichten de schrijnende, dwingende actualiteit van mensen zonder papieren. Hun ingetogen, poëtische filmtaal evoceert uiteenlopende individuele en collectieve manieren van communiceren: in verschillende gesproken talen, met de stille taal van het lichaam, met een omgeving.

De verzameling van vijf korte films die in Cinema Lumière worden vertoond, maken deel uit van een groeiende reeks. De documentaires staan op zichzelf, maar getuigen samen van een gedreven visie en een secure, sociaal geëngageerde werkmethode, die resulteerde in een langdurige samenwerking met het Brusselse activistencollectief ‘La Voix Des Sans Papiers’. Regelmatig komen Doulo Kandé en Mamadou Taslim Diallo in beeld, leden van het collectief. We zien hen veelal binnenskamers, aan het werk, in de panden waar ze wonen, soms in noodzakelijke discussie met hun medebewoners. Veel zien we ook niet: uren aan beeldmateriaal dat de montage niet haalde, maar vooral ook wat zich afspeelt als de camera niet draait.

In dialoog met elkaar en met de mensen die ze filmen, tonen Coppens en Maissin ons sobere flarden van een werkelijkheid als een mogelijkheid, zonder finaliteit.

Let op: première op 14.10 om 17 uur.

Reguliere vertoningen: 15.10 / 18-21.10 om 14 uur (toegang met C0N10UR-pass) met Nederlandse en Engels ondertitels.

Regisseur: Mieriën Coppens & Elie Maissin
Speelduur: 90 min
Taal: FR / FF
Ondertiteling: EN / NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen