fbpx

Collage art expo – Veerle de Grave

Veerle de Grave vertelt in haar expodebuut ‘Lockdown’ een intiem verhaal over de beweging van verbittering naar verbinding. Vier jaar geleden begon haar creatieve reis in de wachtzaal van een dokter. Sindsdien is de eenvoud van knippen en plakken een passie geworden die met haar leven is samengevallen.  Onder de naam Gazelle Collage Art brengt ze een twaalfdelig manifest, met snijdende ironie en onverwachte wendingen als rode draad.

Terugkomende thema’s in haar collages zijn verwondering en verontwaardiging, gestolde eenzaamheid en de weg naar heling, verbinding en bevrijding. Haar werkt raakt de sluimerende ervaring van opgesloten en afgesloten zijn. Het balanceert tussen verharden en verzachten. Hoewel Veerle tragiek en kritiek op vervreemding niet schuwt, toont ze een openheid en een streven naar schoonheid, humor en hoop.

Tot 2 april neemt Veerle de Grave ons mee naar een intuïtieve wereld tijdens haar EXPO in Lumière Mechelen.

Nieuwsgierig naar de collage art van Veerle? Kom op zaterdag 25 februari naar de feestelijke vernissage met live muziek in onze bioscoop. Klik hier voor meer informatie.