fbpx

Op 7 oktober wordt Cinema Lumière Mechelen 1 jaar, en dat moet gevierd worden!

In diezelfde week vinden ook de ‘Open Cinema Days’ (1 t.e.m. 6 oktober) plaats, dat vinden wij een uitstekende reden om van onze verjaardag een hele week lang een feest te maken! Naast tal van filmvertoningen kan je in de stadsbioscoop elke dag terecht voor een bijzondere randactiviteit en voorziet Cinema Lumière cadeautjes voor elke bezoeker. Zeven dagen lang belééf je cinema.

Een gevuld programma, we zetten alles op een rijtje:

‘Open Cinema’ is een initiatief van verschillende bioscopen en filmvertoners en kwam tot stand dankzij de steun van de afdeling Publiek van het VAF in het kader van het relanceplan “Vlaamse Veerkracht” van de Vlaamse Regering. Tussen 1 en 6 oktober verrassen verschillende bioscopen en filmvertoners met hun gevarieerde aanbod, en dus ook Lumière Mechelen.

Fototentoonstelling ‘Verdwenen stadsbioscopen doorheen de jaren’

Vanaf 1 oktober kan je op de gaanderij boven genieten van een fototentoonstelling over de vroegere Mechelse stadsbioscopen. KortFilm Kring Mechelen verzamelde verschillende foto’s van Mechelse stadsbioscopen die ondertussen verdwenen zijn uit het straatbeeld. Een begeleidende folder vertelt jou iets meer over de cinema’s en hoe de tentoonstelling tot stand kwam.

Biertasting ‘Gouden Carolus’

Op zaterdag 1 oktober wordt het startschot gegeven voor de verjaardagsweek. Lumière Mechelen organiseert samen met partners Het Anker en LUX28 een biertasting, gevolgd door de vertoning van de bierdocumentaire ‘BIER!’. Je proeft drie Gouden Carolus bieren, met bijpassende kazen.

Info & tickets: hier

Feestelijk filmontbijt

De eerste zondag van de maand vindt traditioneel het filmontbijt plaats. Om onze eerste verjaardag te vieren trakteren we op zondag 2 oktober op een glaasje champagne of fruitsap bij het ontbijt. Na het champagneontbijt kan je kiezen uit drie films, waaronder de bijpassende klassieker ‘Breakfast at Tiffany’s’.

Info & tickets: hier

Luidop lachen met ‘Monty Python and the Holy Grail’

Op maandag 3 oktober nodigen we een lokale lachcoach uit om een lachyogasessie te geven. Je warmt je lachspieren gedurende een half uur op, zodat je helemaal klaar bent voor het legendarische  ‘Monty Python and the Holy Grale’. Luidop lachen tijdens de film is toegestaan!

Info & tickets: hier

Robin Broos & The Lion King

Op dinsdag 4 oktober blazen we het stof van een Disney-klassieker en trekken we weg uit de bewoonde wereld, diep de savanne in met The Lion King. Filmjournalist Robin Broos komt de animatiefilm inleiden, met allerlei leuke weetjes over de score van Hans Zimmer en de liedjes van Elton John en Tim Rice.

Robin Broos werd gereleased in 1984. Hij groeide op met de films van Walt Disney. Zijn kennis van film(muziek) deelt hij in het weetjesboek The Original Soundtrack. Zijn passie voor Disney uit hij in zijn podcast Disney Klassiekers.

Info & tickets: hier

Kindernamiddag

Gezinnen worden extra in de watten gelegd op woensdag 5 oktober. In de foyer vind je reuzegrote spelen en gezelschapsspelletjes terug. De films op het programma zijn ideaal voor gezinnen, zoals ‘Nelly Rapp, Monster Agent’. Deze namiddag zijn kinderen koning!

‘Ouistreham’ met nabespreking door Furia vzw

Samen met de feministische denktank Furia vzw vertoont Lumière op donderdag 6 oktober de film ‘Ouistreham’, gevolgd door een nabespreking.

Info en tickets: hier

Afsluiter ‘Hotel Poseidon’

Op 7 oktober sluiten we onze verjaardagsweek af met een herneming van onze allereerste avant-première, ‘Hotel Poseidon’! Deze Mechelse film speelde tijdens het openingsweekend en werd het afgelopen jaar gedraaid op verschillende filmfestivals. ‘Hotel Poseidon’ is het langspeeldebuut van Mechelse stadsartiest en regisseur Stef Lernous. Een knap staaltje acteerwerk van en door het Mechelse Abattoir Fermé!

Info & tickets: hier

Tot in de cinema!