fbpx

Nelly & Nadine (met Kazerne Dossin) – 15/03

Op woensdag 15 maart organiseren we samen met Kazerne Dossin een speciale eenmalige vertoning van de ontroerende documentaire ‘Nelly & Nadine’. Hierbij zal Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin, een introductie geven. Achteraf gaat hij samen met Philippe Van Meerbeeck in gesprek, die researcher en story consultant van de documentaire was. Nieuwsgierig naar dit prachtige liefdesverhaal? Bestel je tickets hier.

“Nog meer dan het onwaarschijnlijke verhaal van twee vrouwen die elkaar vonden in de gruwelijkste omstandigheden is de film een pleidooi om emotie niet uit de weg te gaan. Nelly & Nadine zal je met een nieuwsgierigere blik naar foto’s, de geschiedenis en je eigen familie doen kijken.” – De Standaard ****

Aan de hand van bijzondere archiefbeelden vertelt regisseur Magnus Gertten een wonderlijk verhaal over twee vrouwen die op slag verliefd werden op elkaar na een ontmoeting in Ravensbrück, een concentratiekamp ten noorden van Berlijn. ‘Nelly & Nadine’ is een ontroerende documentaire over een verboden liefde in één van de donkerste periodes uit onze geschiedenis.