fbpx

Draw for Change: India - Drawing a line (Café Europa)

De prijswinnende, zesdelige documentairereeks 'DRAW FOR CHANGE!' - die in Cannes omschreven werd als een "emotionele uppercut" - volgt zes vrouwelijke cartoonisten uit verschillende hoeken van de wereld die elk, met potlood en stift in de hand, sociale grenzen en normen aan de tand weten te voelen. De reeks toont hoe deze strijdvaardige vrouwen letterlijk verzet aantekenen tegen het buitensporige geweld van het patriarchale systeem.

In Drawing a Line, het vierde deel van de reeks, treden we in de voetsporen van de Indische cartooniste Rachita Taneja die, als gevolg van haar kritische cartoons, te kampen krijgt met vervolgingen en censuur. Doorheen de film duiken we in Taneja's innerlijke wereld. We krijgen haar twijfels en angsten te zien, maar ook haar strijdlust en innerlijke noodzaak zich uit te spreken tegen de sociale onrechtvaardigheden in haar thuisland India.

Na de filmvertoning gaan we in gesprek met enkele inspirerende stemmen over de kracht van creativiteit en verzet. Roel Arkesteijn en Shamisa Debroey schuiven aan. Het gesprek wordt gemodereerd door Cynthia Van Der Heyden van het Hannah Arendt Instituut.

Roel Arkesteijn is curator en auteur, geïnteresseerd in vormen van artistiek engagement, kunst voor sociale verandering en activisme. Shamisa Debroey is illustrator en striptekenaar en geeft daarnaast ook lezingen over diversiteit in strips en het cureren van inclusieve artistieke projecten.

logo clin d'oeil

logo hannah arendt

Showrunners: Vincent Coen & Guillaume Vandenberghe

Trailer
Regisseur: Sama Pana
Speelduur: 74 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Zondag 26/05