fbpx

Rumi Passion (Klassiek met Evil Penguin)

Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door zijn ontmoeting met de derwisj Shams-e Tabrizi. Het bracht hem op een innerlijke roetsjbaan die hem uitdaagde om zijn kennis los te laten en naar een hoger niveau te reiken. Een tour de force die vandaag nog tot de verbeelding spreekt.

Een gloednieuw Gents ensemble greep Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams aan voor een muziektheatervoorstelling: Rumi Passion. Een muzikaal verhaal over passie en onbegrip, vereniging en afscheid, extase en berusting. Het gaat over de stroom van liefde en hoe deze de kracht bezit om mensen boven hun ego uit te tillen en ze tot de diepste diepte van het bestaan te brengen.

Schitterende muziek, wervelende dans en Rumi’s poëzie in 5 talen.

Artiesten: Osama Abdulrasol (qanun & composities), Khaled Al-Hafez (zang), Shahab Azinmehr (tar, setar & zang), Pelin Başar (ney & zang), Damla Aydin (cello), François Taillefer (multi-percussie), Farnoosh Khodadadeh (daf & verteller) Griet Desutter (gedichten & verteller), Işıl Bıçakçı (choreograaf & dans).

Ga na de film in gesprek met verteller en Iraanse dafspeler Farnoosh Khodadadeh. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Inneke Plasschaert (Klara).

Trailer
Regisseur: Arthur Moelants
Speelduur: 89 min
Taal: EN / NL / AR / FA / TR
Ondertiteling:
Releasedatum: 2024-01-11
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen