fbpx

One Life (i.s.m. Kazerne Dossin)

Tijdens de avant-première van deze film gaan we in gesprek met podcastmaker Sofie De Schampheleire. Haar oma was tijdens de oorlog actief in een Belgische verzetsorganisatie die 2000 Joodse kinderen in veiligheid bracht. Hoe dat precies ging, zoekt ze uit in de podcast ‘Tijdens de oorlog was ik Solange’.

‘One Life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen.

Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Trailer
Regisseur: James Hawes
Speelduur: 110 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2024-02-21
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen