fbpx

Palais + Segunda persona, tercera persona (Part I) - CONTOUR

Deze voorstellingen gaan door tijdens de tiende editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld. Tickets en info via www.contour10.be.

Alex Reynolds presenteert twee recente korte films in Cinema Lumière. In Palais (2020) voert ze ons mee doorheen het enorme, fantasmagorische Justitiepaleis van Brussel. Vanuit het perspectief van de camera leren we het gebouw kennen: liften in en uit, trappen op en af, doorheen brede, marmeren galerijen, smalle gangen, halve verdiepingen, statige wachtkamers en verlaten depots. De camera maakt ons medeplichtig aan een actie die enkel wordt onderbroken wanneer het gevaar dreigt om betrapt te worden.

Segunda persona, tercera persona (Part I) (2023) onderzoekt de rol van narratieven in de bureaucratie rond asielrecht. Reyolds baseert zich op transcripties van een interview dat werd gehouden in het Franse Bureau voor de Bescherming van Vluchtelingen en Staatslozen (OFPRA). Een uitputtende reeks vragen plaatst de kijker in de ongemakkelijke positie van een geïnterviewde die asiel zoekt, en schetst een verontrustend beeld van het staatsapparaat.

Ondertussen zien we documentairebeelden van autoritten die Reynolds maakte tussen de OFPRA en het Nationale Hof voor Asiel.

Let op: première op 07.10 om 17 uur.

Reguliere vertoningen: 30.09 / 01.10 / 04-07.10 om 14 uur (toegang met C0N10UR-pass)

Regisseur: Alex Reynolds
Speelduur: 53 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL / EN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen