fbpx

R21 aka Restoring Solidarity - CONTOUR

Deze voorstellingen gaan door tijdens de tiende editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld. Tickets en info via www.contour10.be.

R21 aka Restoring Solidarity van de Palestijnse filmmaker Mohanad Yaqubi is een audiovisueel essay dat elementen van documentaire, fictie en archief incorporeert. Het is een aanvulling op, een montage van, en een reflectie over een collectie van twintig 16mm-films die in Tokyo werden bewaard door de Japanse linkse solidariteitsbeweging met Palestina.

Welke strijd tegen ongelijkheid deelden de Palestijnen en de Japanners? R21 aka Restoring Solidarity getuigt van solidariteit doorheen een geschiedenis van politiek verzet: we zien beelden van demonstraties tegen een hernieuwing van de defensie-overeenkomsten tussen de VS en Japan, van een trainingskamp voor Palestijnse guerrillastrijders, van Hiroshima en Nagasaki en van de bloedbaden in Sabra en Shatila. Fragmenten van een brief die zogenaamd is geschreven door een Japanse activist onthullen een fictief narratief kader: welk verhaal vertelt het filmarchief uit Tokyo?

Yaqubi is mede-oprichter van het collectief Subversive Film (waarvan ook een werk te zien is tijdens C0N10UR), dat zich focust op het onderzoeken en produceren van militante cinema.

Let op: première op 23.09 om 17h met Engelse ondertitels.

Reguliere vertoningen: 30.09 / 01.10 / 04-07.10 om 14 uur (toegang met C0N10UR-pass) met Nederlandse ondertitels.

Trailer
Regisseur: Mohanad Yaqubi
Speelduur: 71 min
Taal: EN / AR / JA
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2022-09-01
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen