fbpx

Music for Black Pigeons (Q&A met Jakob Bro)

Filmma­kers Jørgen Leth and Andreas Koefoed volgden de Deense gitarist veertien jaar lang tijdens zijn muzikale ontmoe­tingen. Bro en heel wat verwante muzikanten – o.m. jazzle­gendes als Bill Frisell, Lee Konitz en Joe Lovano - gaan in op een aantal cruciale vragen: hoe voelt het om te spelen en wat betekent luisteren? Het resultaat is een poëtische zoektocht naar een connectie met iets dat ons allen overstijgt.

Jakob Bro is een graag geziene gast van Kunstencentrum nona. Hij maakt muziek voor fijnproe­vers. Dat is zo in zijn wonder­lijke trio met Joey Baron en Thomas Morgan, maar het sijpelt eigenlijk door in al zijn projecten. Zonder gimmicks of poeha slaagt hij er steeds weer in om een concert de intimi­teit van een huiskamer te geven, met het publiek als deelge­noot van een verhaal dat met fijne penselen verteld wordt.

Op 18 maart kan je ook een exclusief solocon­cert van Jakob Bro meepikken in het kunstencentrum nona.

Deze vertoning gaat door in samenwerking met Kunstencentrum nona, gevolgd door een Q&A met Jakob Bro. Guy Peters (Jazzlab / nona) zal het interview in goede banen leiden.

Let op: de film is in het Engels ondertiteld.

Trailer
Regisseur: Jørgen Leth, Andreas Koefoed
Speelduur: 92 min
Taal: EN / DA / JA
Ondertiteling: EN
Releasedatum: 2023-01-26
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen