fbpx

The Original Soundtrack: The Lion King (1994)

Het jonge leeuwenprinsje Simba groeit op in het paradijselijke koninkrijk van vader Mufasa, dromend van de dag dat hij ooit zelf over de savanne zal heersen. Maar dat is buiten Mufasa's jaloerse broer Scar gerekend, die samen met een bende hyena's een plan smeedt om hem uit de weg te ruimen. 'The Lion King' is een echte Disney-klassieker met iconische personages en een al even iconische soundtrack.

Robin Broos werd gereleased in 1984. Hij groeide op met de films van Walt Disney. Zijn kennis van film(muziek) deelt hij in het weetjesboek The Original Soundtrack. Op 22 oktober presenteert hij acht uur lang het gelijknamige radioprogramma op Klara. Zijn passie voor Disney uit hij in zijn podcast Disney Klassiekers.

Op dinsdag 4 oktober blazen we het stof van een Disney-klassieker en trekken we weg uit de bewoonde wereld, diep de savanne in met The Lion King. Filmjournalist Robin Broos komt de animatiefilm inleiden, met allerlei leuke weetjes over de score van Hans Zimmer en de liedjes van Elton John en Tim Rice.

Trailer
Regisseur: Roger Allers, Rob Minkoff
Speelduur: 88 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen