fbpx

Ich bin dein Mensch

Hoe is het om drie weken samen te leven met een robot die werd ontwikkeld om jou gelukkig te maken? Het sterk geacteerde, knap geschreven 'Ich bin dein Mensch' werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre, maar ook op de romantische film – een indrukwekkende dubbelslag. Hoofdrolspeler Maren Eggert zet een straffe acteerprestatie neer en won op het afgelopen filmfestival van Berlijn de (eerste genderneutrale) acteerprijs voor haar rol.

Om extra fondsen te kunnen werven voor haar eigen onderzoek stemt een jonge Duitse vrouw in met het experiment om samen te leven met robot Tom. Een android die wéét wat vrouwen willen: citaten van Rainer Maria Rilke horen, rumba dansen en een rozenbad bij kaarslicht. Het is een laatste test voordat dit model samen met een aantal andere kunstmatige levensgezellen op de markt komt. Maar kan een liefdesvonk geprogrammeerd worden?

PERS

"Ondanks de serieuze ondertoon houden Schrader en haar cast het heerlijk luchtig – de beheerste Duitse humor herinnert soms aan het onvergetelijke Toni Erdmann." - ★★★★ De Morgen

"Een bijzonder charmante romcom. Schrader zoekt de grenzen op van onze ruimdenkendheid." - ★★★★ De Standaard

Trailer
Regisseur: Maria Schrader
Speelduur: 105 min
Taal: DE
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-06-29
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf zondag 21/04 kan je het nieuwe programma raadplegen.