fbpx

El buen patrón

Javier Bardem, de koning van de Spaanse film, voegt op z'n 53ste een wel heel smakelijke rol aan zijn lijstje. Regisseur Léon de Aranoa zit daar voor iets tussen, met zijn filmstijl die doet denken aan het kenmerkende filmische sarcasme van de gebroeders Coen. In 'El buen patrón' is de toon opgewekt, terwijl wat er gebeurt allesbehalve aardig is. Winnaar van 6 Goya's - de Spaanse Oscars.

Blanco is de erfgenaam van het middelgrote bedrijf van zijn vader, Básculas Blanco, een van de toonaangevende fabrikanten van professionele weegschalen in Spanje. Blanco predikt altijd een sterke, morele arbeidsethos, werknemers gaan sneller dan dat ze komen. Op het moment dat hij aan zijn personeel aankondigt dat iedereen zich op zijn best moet gedragen met het oog op het inspectiebezoek, begint het mis te gaan: de 'familie' die Blanco beweert dat het bedrijf is, is disfunctioneler dan hij beseft.

PERS

"Javier Bardem is fantastisch." - ★★★ Humo

"Een Spaanse satire die een goed evenwicht zoekt tussen geestige farce en vlijmscherpe sociale commentaar." - ★★★★ Metro NL

Trailer
Regisseur: Fernando León de Aranoa
Speelduur: 120 min
Taal: ES
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-06-15
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 11/03 kan je het nieuwe programma raadplegen.