fbpx

Hit The Road

Panah Panahi, zoon van Jafar Panahi ('Taxi Teheran', '3 Faces'), debuteert met een roadmovie die afwisselend hilarisch en onthutsend is. In dialogen passeren liefde en vriendschap, naast de merites van Batman, Lance Armstrong en '2001: A Space Odyssey'. Door de autoradio schallen Bach en Iraanse popsongs. Het zorgt voor een nieuwe frisse wind in de Iraanse cinema en werd lovend onthaald op verschillende filmfestivals.

Gordel? Spiegels? Handrem? Koppeling? Vader, met een gipsbeen op de achterbank, bromt rijinstructies. Zijn hyperenergieke zoontje danst en springt de auto rond, terwijl de oudste zoon achter het stuur zit. Er wordt gekibbeld over de zieke hond in de kofferbak, maar vanuit de passagiersstoel probeert moeder vooral om de stemming luchtig te houden en het zo min mogelijk over het nakende afscheid te hebben.

PERS

"De Iraanse film Hit the Road is een van de puurste bioscoopervaringen die je kunt beleven. (...) Vooral omdat de film zo'n diepe emotionele impact nalaat." - ★★★★★ De Standaard

Trailer
Regisseur: Panah Panahi
Speelduur: 93 min
Taal: FA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-04-27
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 13/02 kan je het nieuwe programma raadplegen.