fbpx

Les Olympiades

Na een korte uitstap naar Engelstalige cinema ('The Sisters Brothers') keert regisseur Jacques Audiard (bekend van 'De rouille et d'os') met 'Les Olympiades' terug naar zijn Parijs. De adembenemende zwart-witfotografie en de fantastische acteerprestaties, vooral van nieuwkomer Lucie Zhang, maken 'Les Olympiades' absoluut het kijken waard. Voor het script klopte Audiard overigens aan bij Céline Sciamma, wiens 'Portrait de la jeune fille en feu' bij het beste hoort van wat de moderne Franse cinema te bieden heeft. Dat schept verwachtingen.

In Les Olympiades, een wijk in het 13de district van Parijs, hebben vier jongeren alle moeite van de wereld om blijf te weten met hun romantische noden. Emilie en Camille hebben een met passie gevuld liefdesleven. Camille voelt zich echter ook enorm aangetrokken tot Nora, een student rechten in haar vroege dertiger jaren. En dan is er ook nog Amber Sweet, een webcammeisje die behoorlijk veel wegheeft van Nora. De paden van de vier protagonisten kruisen elkaar voortdurend, vaak met verrassende of spannende gevolgen.

PERS

"Een ongedwongen meesterwerkje dat al uw aandacht verdient." - ★★★★ De Morgen

"These characters all radiate a classic French cinema glamour - they're as swoon-worthy here as any nouvelle vague beauty or heartthrob." - ★★★★★ The Telegraph

Trailer
Regisseur: Jacques Audiard
Speelduur: 104 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-11-03
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen