fbpx

In the Mood for Love (2000)

Hong Kong, 1962, meneer Chow en mevrouw Chan hun appartementen grenzen aan elkaar. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben wat hen excuses geeft om elkaar te troosten. In de wederzijdse troost ontstaat liefde. Maar terwijl dat vlammetje langzaam begint te wakkeren, houden ze de gevoelens stevig in het gareel. Ze zijn in de stemming voor liefde, maar zullen dat niet uitbuiten.

Sinds de première op het filmfestival van Cannes (2000) geldt de liefdeswals van In the Mood for Love nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. Regisseur Wong Kar-Wai slaagt er, samen met favoriete cameraman Christopher Doyle, in de onvervulde liefde sensueel en puur naar het scherm te vertalen. Diepe kleuren verzadigen het scherm, het sterke acteerwerk van Tony Leung en Maggie Cheung en de crooners van Nat King Cole maken de film tot een monument van esthetisch genot.

PERS

"Voor dit soort films moet je in je bioscoopstoel achteruitleunen. En je laat je onderdompelen in emoties, sferen, kleuren, geluiden, beelden. Nadien ben je een nieuwe mens." - De Standaard

"de kroon op het werk van de Hongkongse regisseur Wong Kar-Wai" - De Morgen

Trailer
Regisseur: Wong Kar-Wai
Speelduur: 98 min
Taal: YUE
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-07-21
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen