fbpx

Emilia Pérez

Overgekwalificeerd en ondergewaardeerd, werkt Rita voor een groot advocatenbureau dat er meer in geïnteresseerd is om criminelen vrij te krijgen, dan het recht te laten zegevieren. Op een dag biedt er zich een onverwachte uitweg aan, als kartelleider Manitas haar om hulp vraagt om zich terug te trekken uit zijn zaken door het realiseren van een plan dat hij in het geheim al jaren voorbereidt: de vrouw worden die hij altijd al had willen zijn.

Gouden Palm-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d’os) boetseert een meeslepend geheel van een musical over een Mexicaanse drugsbaron die naar een transitie als vrouw verlangt. Met dank aan zijn actrices. Zoe Saldana, Selena Gomez en transpersoon Karla Sofia Gascon werden samen bekroond met de prijs voor Beste Actrice op het filmfestival van Cannes. Een unicum, nog nooit werden alle actrices gelijktijdig bekroond.


Audiard omarmt zijn innerlijke Almodóvar in Emilia Pérez, een uiterst eigenaardig maar heerlijk verrassend transdrama. Als geen ander weet hij Mexicaans kartelgeweld te rijmen met gevoelige musicalnummers. - ★★★★ De Morgen

Gedurfd en compromisloos. - ★★★★ De Standaard

Trailer
Regisseur: Jacques Audiard
Speelduur: 130 min
Taal: ES
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2024-08-28
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Dinsdag 10/09
Woensdag 11/09
Donderdag 12/09
Vrijdag 13/09
Zaterdag 14/09
Zondag 15/09
Maandag 16/09
Dinsdag 17/09
Zondag 22/09
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 16/09 kan je het nieuwe programma raadplegen.