fbpx

CON10UR bij Lumière Mechelen

Van 9 september tot 5 november 2023 zijn wij een van de locaties die deelnemen aan de tiende editie van de Contour Biennale voor Bewegend Beeld.

C0N10UR brengt werken bij elkaar van kunstenaars die in België verblijven en wil hun werk tonen in de meest ideale omstandigheden. Je kan in onze zalen komen kijken naar heel wat films, inclusief deze filmpremières:

Om de werken met zorg te kunnen tonen, wordt er bewust gekozen voor maar vier locaties. Zo doet naast Lumière Mechelen en het kunstencentrum Nona ook de unieke historische setting van Museum Hof van Busleyden mee, alsook De Garage, de Mechelse ruimte voor actuele kunst. Naast de vier locaties in Mechelen zijn er ook twee buiten de stad: Argos Centre for Audiovisual Arts (Brussel) en Kunsthal Extra City (Antwerpen).

Deze editie, de eerste die gecureerd wordt door kunstenaars (de vijf leden van productie- en distributieplatform Auguste Orts), verenigt generaties en stijlen en geeft zo een uitstekend beeld van de kwaliteit en diversiteit binnen de hedendaagse Artists’ Moving Image.

Kom naar CON10UR en laat je meevoeren tijdens de Biennale voor Bewegend Beeld. Open je ogen én oren, en duik mee onder in uiteenlopende vormen en formaten van bewegend beeld.